6 april 2015
16:00

Torsby

Referat: VAIF - Torsby

Det blev en pliktskyldig seger i dagens match mot Torsby där det roligaste var den fantastiska publiktillströmningen då det säkert var minst 150pers som kollade på en träningsmatch i april. Det finns många som har åsikter om våran satsning men ingen kan säga nått annat än att det höjer fotbollsintresset i närområdet.

Vi började matchen på samma sätt som vi gjort i samtliga träningsmatcher hitills med att ta ett stabilt grepp om spelet genom snabbt o skickligt kortpassningsspel. Detta gav resultat redan i första minuten då vi genom ett fint anfall på vänsterkanten där bollen gick som på räls mellan många spelare innan Henrik styrde fram den till Per L som från ca 25met fick till ett fint pressat skott som gick in i högra hörnet.
Vi har som sagt ett stabilt spelövertag första halvtimmen då bollinnehavet säkert låg på ca 80-20 i vår favör men tyvärr får vi inte ut mer än en handull chanser på detta övertag. Den vi mest kommer ihåg är när Vita tar sig fram längs kortlinjen o avslutar med ett skott i ribban o ner på mållinjen där Henrik dyker upp och bara ska fösa in bollen i mål men på nått konstigt sätt hamnar bollen istället i målvaktens händerefter
I sltminuterna av halvleken kan vi till slut öka på ledningen ett nytt flygande anfall där Milan äntligen tog ett skott när läget dök upp. Skottet blockas av försvarare men bollen hamnar framför fötterna på Vitomir som drar till direkt och skottet från 20meter smiter in i ena gaveln.
Vi har i övrigt en massa fina skottlägen runt strafflinjen där vi istället för att skjuta försöker skaffa oss ännu bättre läge med bolltapp som resultat vilket ibland utmynnar till fina oställningslägen för TIF.
Ju längre sen matchen led desto mer omständigt blev vårt spel med för mycket kortpassningsspel där vi själva låser in oss i trånga lägen som bara innebär bolltapp. Vi spelar oss fram på ett bra sätt till vi når mitten på deras planhalva men sen stannar farten av och det blir en massa stillastående bollduttande där vi saknar den sista löpningen/passet i djupled. Genom detta ger vi motståndarna onödigt stora ytor att vända spelet på då vi genom spelövertaget flytar upp laget högt innan vi mer eller mindre slarvar bort bollen gång på gång.
Jag tror inte jag är ensam om att sakna mer djupledsspel men då krävs det både löpningar ut på öppna ytor och bollar i djupled. Vi hade en del fina crossbollar ut på kanterna men vi behöver även bollar på löpande anfallare.
I andra halvlek fick vi i 23:e minuten se en sån boll o då var det Branco som lyfte upp en lång boll som Micke tog hand om efter en djupledslöpning. Han tog sig runt sin back o serverade Milan bollen i perfekt läge men målisen gjorde en fin räddning. Konstigt att en målvaktsrens ska till för att skapa halvlekens bästa målchans när den möjligheten finns i varje anfall med de spelartyper vi har.
Visst blir det ännu en stabil seger men vi måste få ut mer av vårt spelövertag i matcherna för att vi ska nolla motståndarna i serien är inte nått vi kan ha med i beräkningarna.
Som tidigare sagts tar vi oss enkelt fram till bra anfallslägen men vi måste utveckla spslet sista tredjedelen av planen.
Vi har några fina genombrottslägen men är inte synkade i löpning/pass så bollen kommer nästan alltid i fel läge.
I första halvlek tog vi oss fram bra genom Vitomir o Tobbes fina spel på vänsterkanten som gav en mängd inlägg mm men i övrigt var vi för trubbiga offensivt.
Förutom dessa två kan man notera att Marco skötte sig bra när han fick gå in o spela på en för honom mycket ovan högerbackplats efter Frykedals uttåg pga armbåge spräckta ögonbryn.

Matchfakta: 2-0 (2-0)

1-0 1min Per L (Henrik F) Behärskat distansskott fr 25met efter fint anfall på vänsterkanten.
2-0 42min Vitomir Härligt direktskott efter retur ut på Milanskott.